La recepta del iogurt

pastis_iogurt

Me n’oblidava… a la dieta de pollastre se li ha d’afegir la no dieta del pastĂ­s 😀 . Vaig fer un pastis el divendres per la tarda, amb la recepta bĂ sica del iogurt i amb troços de xocolata. Se’n diu aixĂ­ perquè s’utilitza la mida de l’envĂ s del iogurt per la resta de quantitats.

Ingredients:

  • 1 iogurt de llimona
  • 3 ous
  • 3 pots de farina
  • 2 pots de sucre
  • 1 pot d’oli d’oliva
  • 1 sobre de llevat

Es fiquen tots els ingredients en un bol i es barreja bÊ amb la batidora perquè no hi quedi cap gromull. Es posa en un motlle i es cou al forn a uns 180-190º durant uns 35 minuts.

(fins aquĂ­ la recepta bĂ sica del iogurt, a partir d’aquĂ­ es poden fer les variants que es vulguin)

En aquest cas he agafat una tableta de xocolata de cobertura (250 gr) l’he trossejat amb un ganivet amb trossos prou petits, o fins que us canseu de tallar trossets de xocolata. Afegeixo tota la xocolata a la massa d’abans i tambĂŠ hi afegeixo uns 100 gr d’ametlla picada per donar-hi un punt diferent.

A mĂŠs d’això, si es vol es pot afegir una espècie anomenada spekulĂ s, ĂŠs una barreja de canyella, gingebre, cardamomo, i altres, si no en teniu, la opciĂł de la canyella sola tambĂŠ hi pot donar un punt especial. Però en el cas de l’spekulĂ s, la barreja ha quedat realment bona!

Apa, que vagi de gust el pastĂ­s!

One thought on “La recepta del iogurt”

  1. Ei!!!
    SĂŠ que fa temps d’aquest post però com t’he començat a llegir fa poquet… Aquesta recepta es la tipica k t’ensenyen a fer a l’escola?? Es que em sona molt!!! (I crec k tink la recepta encara x casa, encara k amb unes diferencies… aixo de spekulĂ s no em sona 😛 i jo li posaba ralladura de taronja… ) Mmmmh m’han vingut ganes de fer-lo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *