Dia 224: En grève!! / En vaga!!

Sembla mentida com dos móns tan distants acabin tenint tantes i tantes semblances… Fa potser més d’una setmana aquí al Quèbec va començar una vaga indefinida d’estudiants en protesta a les pujades del preu de les matrícules, les quals passarien a ser dels $2200 actuals a $3800 (de 1670 euros a 2880 euros aprox). Durant els primers dies professos i estudiants estaven units a la vaga, i els estudiants en el fons era com si tinguessin una mica de vacances… Però des d’ahir el govern de québec va obligar als professors a seguir donant el curs ni que els estudiants estiguessin en vaga. Més de 35000 estudiants s’han unit a la vaga aquests dies, i ara per ara segueix en termini idefinit…

Aquest matí i per sorpresa meva, he vist com al twitter només es parlava d’una cosa, de la vaga de la vaga del 29 de febrer! Després de llegir-me tot el meu TL i veure que no ajudava massa a comprendre el que passava… havia llegit que si havien tirat pintura a la borsa, que si havien ficat silicona als panys d’alguna escola o universitat, que havien ocupat la plaça espanya i bloquejat per uns moments l’accés al MWC2012, banderes independentistes, vaja, que evidenment després de llegir tot això, encara no sabia de què anava la cosa… m’he acabat informant una mica, però si m’erro ja em corregireu, pel que he entès hi ha una vaga d’estudiants a causa de les retallades que hi ha hagut en el sector de l’educació, això repercuteix tan en el preu dels crèdits universitaris, com a acomiadaments de treballadors dins el sector públic, sigui professors com de l’adminstració.

Com veieu no hi ha tanta diferència, però almenys els alumnes d’aquí són una mica més civilitzats i els aldarulls que creen són més de crits que de destrosses… quina necessitat hi havia que com a totes les manifestacions hi hagi algun que se li envagi la olla i faci més mal que bé?? El que jo realment em pregunto, i potser és perquè fa 8 mesos que sóc fora de Barcelona i fora del món universitari és, realment aquesta pujada de preu és només per la quantitat de diners que costarà o també hi haurà una millora en la qualitat de l’ensenyament?? Perquè, no sé si és o no cert el que diu aquest article http://societat.e-noticies.cat/hi-ha-dret-a-fer-vaga-62174.html però si és cert, perquè ha de créixer el nombre de professors si els alumnes no augmenten?? I no sé a la resta de universitats perquè jo només he estudiat a la UPC, tot i que no crec que divergeixi massa… però tots aquests que es queixen tant i tant i que els preus pujen i que tot serà més car, jo em pregunto, quants de tots aquests no han faltat mai mai mai a una classe???? Perquè us puc ben assegurar que jo he arribat a fer classes jo sola amb el professor… Això sí que és inadmisible! I poden haver dues raons per les quals un alumne no vagi a classe, 1. que el professor sigui realment dolent (cosa que succeeix molt sovint…) o 2. que simplement agafant els apunts d’algú altre un alumne sigui capaç de passar un examen i no li calgui anar a classe.

I amb això no estic defenssant que es puji el preu de l’escolaritat, el que defenso és que si aquest preu puja per a millorar la qualitat endavant, però que abans de pujar educació, i rebaixar sous, el que s’hauria de fer és comprovar cada cert temps la qualitat d’ensenyament d’un professor. Que no és bo?? doncs al carrer!!

I sento el tema d’avui, però porto molts dies sentint vaga aquí i que tots els estudiants estan en vaga, però realment les vages d’aquí són molt més civilitzades i més organitzades que les d’allà… amb tots els respectes… alguna cosa bona havien de tenir.

7 thoughts on “Dia 224: En grève!! / En vaga!!”

  1. Bon dia, jo també ahir quant seguir al TL quan veia que havien atacat, cremat, trencat, increpat… pensava feia falta tanta cosa? no us esteu manifestant? doncs doneu una mica d’exemple algun cop, perquè si t’hi fixes sempre acaben malament les coses… que deu ser l’unica forma de que els i facin cas si fan tot això? be, a veure com acaba.

  2. Si t’informes una miqueta més podràs comprovar que dels centenars de milers d’estudiants que van participar en les manifestacions a tot Espanya només un petit grup a Barcelona va provocar actes vandàlics. Condemnar tot un col · lectiu, pels actes d’uns pocs no em sembla gens objectiu.

  3. Toniddp: cert, estic d’acord amb tu… a veure com acaba tot plegat…

    Vicens: no he condemnat a tot un col·lectiu, només he dit que “quina necessitat hi havia que com a totes les manifestacions hi hagi algun que se li envagi la olla i faci més mal que bé??” al contrari, estava dient que sempre hi ha d’haver el capullot de torn que embolica la troca i fa que la imatge que es percevi des de l’exterior sigui realment desagradable. I suposo que com tot, per estar-ne ben informat n’hi has de formar part o ho has d’haver viscut. Sigui quin sigui el mitjà de comunicació que informi, acabarà informant sempre de les desgràcies abans que de la resta de coses. Si saps d’alguna font fiable o mínimament objectiva estaré encantada a que la publiquis amb un link 🙂 .

  4. Amb condemnar a tot un col · lectiu em referia a la teva afirmació: però almenys els alumnes d’aquí són una mica més civilitzats i els aldarulls que creen són més de crits que de destrosses-. I més endavant afegeixes: però realment les vages d’aquí són molt més civilitzades i més organitzades que les d’allà…
    Crec que no es cert. Les pròpies declaracions públiques dels mossos d’esquadra, que pots consultar en tots els diaris de més tirada, deixen clar que va ser un grup aliè a les intencions de la protesta. Uns incidents menyspreables no poden sobreposar-se a manifestacions de caràcter pacífic. Opinions hi ha per a tots els gustos, però millor si no es cau en el parany d’alguns mitjans.

  5. Per cert, m’oblidava de l’enllaç a una font mínimament objectiva, les declaracions d’avui del director general dels mossos d’esquadra a tots els mitjans:
    http://www.rtve.es/noticias/20120302/mossos-identifican-grupo-minusculo-antisistema-se-infilto-protesta-estudiantil/503806.shtml
    Tenint en compte que aquest mateix director dels mossos que fa les declaracions, entre altres coses, tenia una causa oberta per les violentes càrregues que van fer contra les persones que estaven assegudes a terra de plaça catalunya el dia de la “neteja”, com a mínim podem deduir que no es caracteritza per defensar el dret a manifestar-se. 🙂

  6. Vicens: vaig generalitzar bàsicament perquè sense estar-ne informat, la sensació que dona un col·lectiu i l’altre externament és diferent. A barcelona, o a espanya en molts casos, se sent sempre que hi ha destrosses i moments de baralla, però aquí encara no he sentit que hi hagi hagut alderulls. I perquè una manera de manifestar-se és silenciosament, els estudiants en vaga van tots amb un trosset de feltre vermell a la solapa de la jaqueta. Era una mica la manera de veure la diferència de cultures i de maneres de fer. Evidentment que aquí també hi ha hagut i hi haurà aldarulls, però just en aquesta manifestació que tot i que no és la mateixa mateixa, té alguna cosa en comú, han actuat diferent una cultura i l’altra.

    I gràcies per la informació 😉

  7. La pujada de preus NO està ni molt menys justificada, el que realment passa en les universitats públiques es la PRIVATITZACIÓ ENCOBERTA i la creació de la cada vegada més forta OLIGARQUIA UNIVERSITÀRIA. Motius de la devellada de la qualitat de la docènica i la pràctica de democràcia en les UNIVERSITATS PÚBLIQUES:

    Primer, perquè des d’un bon principi la formació dels habitants d’un país ha de ser per a tothom i la frontera dels diners només perjudica el futur de les professions.
    Segon, perquè acompanyada de la pujada de taxes van un seguit de mesures que no crec que beneficiin molt a l’educació PÚBLICA: 300 places de professors no són renovades a la UAB, la jornada laboral de la resta s’augmenta, al igual que les classes que toquen per a cada docent, les aules estan massificades, els alumnes reben menys atenció, i les assignatures es redueixen per falta de professors. Això demostra que BOLONYA era una presa de pèl amb majúscules.
    Tercer motiu: la democràcia que se suposa que havia existit a la universitat despareix, allunyan cada cop més al PAS (Personal d’Administració i Servei), al PDI (Personal Docent i Investigador) i als estudiants de la presa de decisions en la SEVA universitat; mentres, el consell social s’omple de directius d’empreses privades i bancs com el de Sabadell o La Caixa.
    Quart, l’elevat sou que reben els professor i directors de màsters privats des de pressupostos públics. Els mestratges privats usen instal·lacions i recursos públics sense pagar ni un euro, els seus professors i directius reben subencions públiques i s’asseguren la continuïtat del seu benefici instal·lant les empreses privades d’investigació (P/ex: l’edifici EUREKA a la UAB) en el campus universitàri.

    La universitat pública surt molt rentable a particulars i genera un dèficit econòmic, educatiu i polític nefast a la comunitat universitària pública (PAS, PDI i estudiants). Reclamem una participació directa de tota la comunitat en la presa de decisions, defensem als nostres professor i assegurem l’accés a l’educació per a tothom amb voluntat d’estudiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *